30 Ekim 2016 Pazar

Kakaolu Çatlak Kurabiye

                                                  


    Malzemeler

1 su bardağı un

1 adet yumurta

1/2 su bardağı toz şeker

2 yemek kaşığı tereyağ

2,5 yemek kaşığı kakao

1 çay kaşığı kabartma tozu

2-3 yemek kaşığı meyve suyu

1 çay bardağı Hindistan cevizi

Pudra şekeri (üstü için)

Kullandığım bardak 200 ml.

Ben bu kurabiyeleri yaparken vişneli meyve suyu kullandım ama siz istediğiniz meyve suyunu kullanabilirsiniz. Ayrıca daha fazla aroma vermesini isterseniz miktarı arttırın:)


   Yapılışı

Pudra şekeri hariç diğer malzemeleri bir kaba alın ve yoğurun. Hamurun üzerini streçle örterek dolaba alın ve 30-40 dakika kadar dinlendirin. 

Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve yuvarlayarak şekil verin. Şekillendirdiğiniz hamurları pudra şekerine bulayın ve yağlı kağıt yerleştirdiğiniz tepsiye dizin.

180 derece önceden ısıttığınız fırında 15 dakika pişirin.

Afiyet olsun:)


    

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder