
Grip salgınından nasibini almış ve dün sadece çorba içmiş biri olarak dün gece sıcacık bir poğaça hayaliyle uyudum:) Bugün kendimi iyi hissedince mutfağa girdim ve yukarıda fotoğrafını gördüğünüz bu yumuşacık poğaçaları yaptım. Sonuçtan da çok memnun kalınca tarifi hemen sizlerle paylaşmak istedim:)
Buyursunlar:)
Malzemeler
Hamuru İçin:
4 su bardağı un (440 gr)
1 su bardağı yoğurt (200 gr)
1 su bardağı sıvı yağ (200 ml)
1 paket kabartma tozu
1 yumurta + 1 yumurtanın beyazı
1 çay kaşığı karbonat (4 gr)
1 tatlı kaşığı tuz
İç Harcı İçin:
150 gram lor peyniri
8 dal maydanoz
5 dal dereotu
Tuz
Üzeri İçin:
1 yumurtanın sarısı
Çörek Otu
Kullandığım bardak 200 ml
Yağlı kağıt kullanmayacaksanız tepsinizi yağlamayı unutmayın:)
Yapılışı
Hamur için gerekli olan malzemelerin hepsini bir kaba alın.Bu aşamada naçizane önerim unu eleyerek koyun. Böylece poğaçalarınız daha kabarık ve yumuşak olacaktır :) Yumuşak ve ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurun.
Hamur yoğurma işleminden sonra ayrı bir kaba loru, tuzu, ince ince doğranmış maydanoz ve dereotunu koyun ve karıştırın. İsterseniz pul biber de ekleyebilirsiniz. Gayet güzel bir tat verecektir:)
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve yuvarlayın. Daha sonra yuvarladığınız parçayı elinizle hafif bastırarak açın. Ortasına hazırladığınız harçtan koyup kapatın.
Yumurta sarısını bir fırça yardımıyla poğaçalara sürün ve üzerilerine çörek otu dökün.
180 derece fırında üzerileri iyice kızarıp güzel bir renk alıncaya kadar yaklaşık 20 dakika pişirin. Hafif ılınmalarını bekledikten sonra (ki bu kısım bence en zor olanı :)) poğaçalar yemek için hazır:)
Afiyet olsun :)
Tarifinizi yaptım ve misafirlerime sundum herkes çok beğendi ,öteşekkürler :)
YanıtlaSilSizin ve misafirlerinizin beğenmenize çok sevindim:) Afiyet Olsun:9
YanıtlaSil