
Öyle sanıyorum ki tatlı krizi benim gibi birçok bayanın da temel sorunu. Peki tatlı krizlerine ilaç gibi gelecek bir tarifle karşınızdayım desem ne dersiniz? Bu yazımda vereceğim tarif hem o sık sık gelen krizleri daha rahat bir şekilde atlatmanızı sağlayacak hem de çaylarınızın, kahvelerinizin yanında çok lezzetli bir atıştırmalık olacak:) İşte buyurun tarifi:)
Malzemeler
1 su bardağı yulaf (100 gr)
1/2 su bardağı kuru meyve (kuru kayısı, kuru incir...)
1/2 su bardağı kuru yemiş (fındık,fıstık,ceviz...)
1 yemek kaşığı tereyağ (20 gr)
2-3 yemek kaşığı pekmez veya bal
Yapılışı
Bir fırın tepsisine yağlı kağıt yerleştirin, yulafı ve kuru yemişleri tepsiye koyun. Burada seçim tamamen size ait :) İstediğiniz kuru yemişi ekleyebilirsiniz. Ben bu granola barı yaparken fındık, ceviz ve yer fıstığı kullandım.Unutmadan kuru yemişleri de ikiye, üçe böldüm:) 200 derece önceden ısıtılmış fırında yulaf ve kuru yemişleri yaklaşık 5-6 dakika yulafın ve kuru yemişlerin rengi hafif dönene kadar pişirin. Siz bu arada tereyağını eritin ve ılınması için bir kenara alın:) Yulaf ve kuru yemişleri fırından aldıktan sonra bir 5-10 dakika ılınması için bekleyin ve daha sonra geniş bir kaba alın. Kuru meyveleri, pekmez veya balı ve tereyağı da ekleyip hepsini karıştırın. Kuru meyve seçimi de tamamen sizde bu aşamada:) İstediğiniz kuru meyveleri ekleyebilirsiniz. Ben kuru kayısı ve kuru incir kullandım:) Ayrıca isterseniz pekmez ve balı da beraber kullanabilirsiniz. Hafif derin bir kaba yağlı kağıt yerleştirin, Granola karışımını o kaba dökün ve bir bardak yardımıyla arada boşluk kalmayacak şekilde bastırın. Minimum 3-4 saat kadar buzdolabında donmasını bekleyin. Buzdolabından çıkarttıktan sonra dilimleyin. Granola barlar yemek için hazır:)
Aklında soru işaretleri olanlar için yulaf tadının kesinlikle hissedilmediğinin garantisini verebilirim:) Mutlaka sizler de mutfağa girip bu lezzetli atıştırmalık tarifini denemelisiniz. Hem az kalorili hem de istediğiniz malzemeleri kullanarak kendi tarifinizi kendiniz yaratıyorsunuz.Daha ne olsun değil mi :)
2-3 yemek kaşığı pekmez veya bal
Yapılışı
Bir fırın tepsisine yağlı kağıt yerleştirin, yulafı ve kuru yemişleri tepsiye koyun. Burada seçim tamamen size ait :) İstediğiniz kuru yemişi ekleyebilirsiniz. Ben bu granola barı yaparken fındık, ceviz ve yer fıstığı kullandım.Unutmadan kuru yemişleri de ikiye, üçe böldüm:) 200 derece önceden ısıtılmış fırında yulaf ve kuru yemişleri yaklaşık 5-6 dakika yulafın ve kuru yemişlerin rengi hafif dönene kadar pişirin. Siz bu arada tereyağını eritin ve ılınması için bir kenara alın:) Yulaf ve kuru yemişleri fırından aldıktan sonra bir 5-10 dakika ılınması için bekleyin ve daha sonra geniş bir kaba alın. Kuru meyveleri, pekmez veya balı ve tereyağı da ekleyip hepsini karıştırın. Kuru meyve seçimi de tamamen sizde bu aşamada:) İstediğiniz kuru meyveleri ekleyebilirsiniz. Ben kuru kayısı ve kuru incir kullandım:) Ayrıca isterseniz pekmez ve balı da beraber kullanabilirsiniz. Hafif derin bir kaba yağlı kağıt yerleştirin, Granola karışımını o kaba dökün ve bir bardak yardımıyla arada boşluk kalmayacak şekilde bastırın. Minimum 3-4 saat kadar buzdolabında donmasını bekleyin. Buzdolabından çıkarttıktan sonra dilimleyin. Granola barlar yemek için hazır:)
Aklında soru işaretleri olanlar için yulaf tadının kesinlikle hissedilmediğinin garantisini verebilirim:) Mutlaka sizler de mutfağa girip bu lezzetli atıştırmalık tarifini denemelisiniz. Hem az kalorili hem de istediğiniz malzemeleri kullanarak kendi tarifinizi kendiniz yaratıyorsunuz.Daha ne olsun değil mi :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder