13 Ekim 2016 Perşembe

Hindistan Cevizli Kek






Malzemeler 
  • 2 yumurta 
  • 3/4 su bardağı şeker (120 gram)
  • 1 su bardağı sıvı yağ (150 ml)
  • 1 su bardağı süt (200 ml)
  • 1 yemek kaşığı limon suyu (yarım limonun suyu)
  • 1 paket şekerli vanilin (5 gram)
  • 1 çay bardağı Hindistan cevizi (25 gram)
  • 2 su bardağı un (215 gram)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 60 gram bitter çikolata (üzerini süslemek için)
         Kullandığım su bardağı 200 ml, çay bardağı 75 ml

         Malzemeleri çırpmak çok rahat olduğu için ben bu tarifte çırpma teli kullandım.
        
        Son bir hatırlatma :) Yumurtaları ve sütü oda sıcaklığında kullanın. (Yarım saat önceden                       buzdolabından çıkartmak yeterli) 

Yapılışı 

İlk olarak sütün içerisine limon suyunu ilave edin. Hafifçe karıştırdıktan sonra bir kenara alıp 10 dakika kadar bekleyin. Bu sürenin sonunda sütün kesildiğini ve bardağın dibinde parçacıklar oluştuğunu göreceksiniz. Olmadı mı acaba diye düşünmeyin bu tam da istediğimiz şey:) Hatta bu karışımın bir adı bile var : Butter Milk. Bu sayede yapacağınız kek daha yumuşak ve kabarık olacak.
Butter Milki yapacağınız bütün kek tariflerinde gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz.

Bu işlemi yaptıktan sonra geniş bir kabın içerisine yumurtaları alın ve yaklaşık bir dakika boyunca çırpın. Yumurtaları iyice çırptıktan sonra şekeri de ekleyin. Şeker ve yumurtalar iç içe geçene kadar çırpın. Daha sonra sırasıyla yağı, butter milki, vanilini ve hindistan cevizini de kabın içerisine alıp bütün malzemeler güzelce karışana kadar 1-2 dakika boyunca çırpmaya devam edin. 

Unu ve kabartma tozunu ayrı kapta bir çatal yardımıyla karıştırın ve karışımın içerisine alın. Tüm malzemeler birleşene kadar hafifçe karıştırın. 

Kek kalıbınızı yağlayın ve hazırladığınız kek karışımını kalıba dökün ve önceden ısıttığınız 160 derecelik fırında 30-35 dakika kadar pişirin.(Bu süre kullanılan fırına ve kek kalıbına göre değişiyor) 

Bir kürdan ya da çatal batırarak kekin piştiğine emin olduktan sonra keki fırından alın ve yaklaşık 40 dakika kadar ılınması için dinlendirin. 




Ve kek servis için hazır :)

Ben keki, benmari usulü erittiğim çikolatayı kekin üzerine döküp o şekilde servis ettim. Siz de bu şekilde veya hemen yukarıdaki fotoğrafta gördüğünüz gibi sade olarak da servis edebilirsiniz.

Tadı çok hafif ve lezzetli olan u kek kesinlikle bizim evin favorisi. Dün yaptığım bu yumuşacık kek çoktan bitti bile :) 

Mutfağa girip bu keki yapmanız ve çay eşliğinde kocaman bir dilim yemeniz şiddetle tavsiye edilir :)

Beni instagram üzerinden takip etmek isterseniz adresim @cafenilya





5 yorum:

  1. Tarife bayıldımmm hemen yapmak istiyorumm :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim canım :) Tarifi denedikten sonraki düşüncelerini de bekliyorum :)

      Sil
  2. Bugun yaptim ve muthis olduuu :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fatmagül ne olur bana 1 kez olsun şans verir misin? :)

      Sil
  3. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil