Ve sonunda beklenen yağmur haftanın ilk gününde geldi Çanakkale'ye :) Sıcak havayı çok seven biri olarak ve yazın bitmesini hiç istemeyen ben bile bu yaz bu kadar sıcağa dayanamadım ; yağmuru ve hafif serin havayı dört gözle bekler oldum:) Ve nihayet o gün geldi..:) Serin havayı ve yağmuru hissetmek bana çok iyi geldi. Umarım sizde de durum aynıdır ve çok güzel hafta hepimizi bekliyordur:)
Durum böyleyken ben de haftaya güzel bir muzlu muffin tarifiyle başlamak istedim :) Bu tarif kararan muzları değerlendirmek için müthiş bir yöntem. Özellikle iyice olgunlaşmış ve kararan muzları kullanmanızı tavsiye ederim. Böylece muzun o şahane aromasını daha fazla hissedeceksiniz. Tüm muzseverler mutfak başına işte buyurun tarifi :)
Malzemeler
3 muz (orta büyüklükte)
1/2 su bardağı sıvı yağ (100 ml)
1 çay kaşığı vanilya (2 gr)
2 yumurta
1/2 su bardağı şeker (90 gr)
1+2/3 su bardağı un (180 gr)
1 çay kaşığı kabartma tozu(3 gr)
1/2 çay kaşığı karbonat (3 gr)
1/4 çay kaşığı tarçın
1/ çay kaşığı tuz
1/2 su bardağı damla çikolata
Kullandığım bardak 200 ml. Yumurta ve muzlar oda sıcaklığında :)
Yapılışı
Damla çikolatayı ufak bir kaba alın ve üzerine 2-3 yemek kaşığı un (180 gr unun içinden) ekleyin ve karıştırın. Böylece damla çikolatalar muffinlerin içerisinde homojen bir şekilde karışacaktır.
Muzları geniş bir karıştırma kabın içerisine alın ve bir çatal yardımıyla iyice ezin. Sıvı yağı ve vanilyayı ekleyerek 1-2 dakika boyunca çırpın. Daha sonra sırasıyla yumurtaları ve şekeri ekleyip çırpın.
.
Ayrı bir kapta unu, kabartma tozunu, karbonatı, tarçını ve tuzu bir çatal yardımıyla karıştırın ve muzlu karışımın içerisine alın.
En son aşamada damla çikolataları ekleyin ve her şey iyice iç içe geçene kadar karıştırın. Damla çikolatayı isterseniz tariften çıkarabilirsiniz ama ben bu tarife kesinlikle çok yakıştırıyorum :)
Karışımı muffin kalıbına her biri tamamen dolacak şekilde dökün.Verdiğim tariften 12-13 tane muffin çıkıyor.
Son olarak üzerlerine damla çikolata ekleyebilirsiniz. Ben bazılarının üzerine bitter bazılarının üzerine frambuazlı damla çikolata ekledim. Frambuzalı damla çikolataları aslında deneme amaçlı eklemiştim ama sonuçtan ben gayet memnun kaldım :)
Ufak bir hatırlatma : Ben kalıbın içerisine muffin kağıtları koydum. Eğer siz kullanmayacaksanız kalıbı yağlamayı unutmayın :)
Son olarak üzerlerine damla çikolata ekleyebilirsiniz. Ben bazılarının üzerine bitter bazılarının üzerine frambuazlı damla çikolata ekledim. Frambuzalı damla çikolataları aslında deneme amaçlı eklemiştim ama sonuçtan ben gayet memnun kaldım :)
Ufak bir hatırlatma : Ben kalıbın içerisine muffin kağıtları koydum. Eğer siz kullanmayacaksanız kalıbı yağlamayı unutmayın :)
180 derece önceden ısıtılmış fırında 15-20 dakika kadar pişirin. Bu süre fırınınıza ve kullandığınız kek kalıbına göre değişecektir. Pişip pişmediklerini kürdan yardımıyla kontrol edebilirsiniz:)
Muffinleri fırından aldıktan sonra yarım saat kadar ılınması için dinlendirin ve servise hazırlar :)
Afiyet olsun:)
Hazır sonbahar havasına girmişken bu aralar çok beğendiğim bir şarkıyı da sizinle paylaşmak istedim. Mirkelam - Hatırlar... Ben bu şarkıyı ilk defa Seviyor Sevmiyor dizisinde dinledim ve bayıldım şarkıya. Bu ara playlistimin baştacı :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder