Malzemeler
2 adet muz
1 adet elma (tatlı elma)
1 paket kakaolu petibör bisküvi
1/2 çay bardağı damla çikolata
1 tatlı kaşığı granül kahve
2/3 su bardağı ceviz
3 paket krem şanti (sade)
3.5 çay bardağı süt
Granül kahve, suda kolayca çözünen kahvelerin genel adıdır. Aslına bakarsanız hemen her gün içtiğimiz nescafe:)
Kullanacağınız meyveleri kendi damak tadınıza göre değiştirebilirsiniz. Eğer evinizde varsa kivi ve çileği de kesinlikle tavsiye ederim:)
Kullanacağınız meyveleri kendi damak tadınıza göre değiştirebilirsiniz. Eğer evinizde varsa kivi ve çileği de kesinlikle tavsiye ederim:)
Tarifteki en önemli püf nokta sütün soğuk olması. Sütü soğuk kullanmayı unutmayın.
Yapılışı
- İlk olarak bisküvileri ufak parçalara ayırın. Her bir bisküviyi 5-6'ya ayırmanız yeterli:)
- Muzları ve elmayı minik küpler şeklinde doğrayın.
- Genişçe bir kabın içerisine bisküvileri, muzları, elmayı , granül kahveyi, damla çikolatayı ve cevizi koyup hepsini iyice karıştırın.
- Ayrı bir kapta krem şanti ve sütü el mikseri yardımıyla krema kıvamına gelene kadar çırpın.
- Kremayı diğer malzemelerin bulunduğu kaba alın ve her şey iç içe geçene kadar karıştırın.
- İstediğiniz herhangi derin kabın tabanını ve yanlarını streçle kaplayın.
- Hazırladığınız karışımı kalıba dökün ve üzerine de streçle kapatıp buzdolabına koyun. Naçizane önerim pastayı bir gece buzdolabında bekletmeniz:)
- Buzdolabından çıkarttıktan sonra kalıbı ters çevirip çıkartın.
- Üzerini süslemek tamamen sizin ellerinizde:) Ben üzeri için bu tatlıya çok yakıştığını düşündüğüm çikolata sos, hindistan cevizi ve antep fıstığı kullandım:)
Ve pastamız servis için hazır:)
Afiyet Olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder