1 Kasım 2016 Salı

Afrika Rüyası




Malzemeler

2 adet muz

1 adet elma (tatlı elma)

1 paket kakaolu petibör bisküvi

1/2 çay bardağı damla çikolata

1 tatlı kaşığı granül kahve 

2/3 su bardağı ceviz

3 paket krem şanti (sade)

3.5 çay bardağı süt

Granül kahve, suda kolayca çözünen kahvelerin genel adıdır. Aslına bakarsanız hemen her gün içtiğimiz nescafe:)

Kullanacağınız meyveleri kendi damak tadınıza göre değiştirebilirsiniz. Eğer evinizde varsa kivi ve çileği de kesinlikle tavsiye ederim:)

Tarifteki en önemli püf nokta sütün soğuk olması. Sütü soğuk kullanmayı unutmayın.


Yapılışı

  • İlk olarak bisküvileri ufak parçalara ayırın. Her bir bisküviyi 5-6'ya ayırmanız yeterli:)
  • Muzları ve elmayı minik küpler şeklinde doğrayın. 
  • Genişçe bir kabın içerisine bisküvileri, muzları, elmayı , granül kahveyi, damla çikolatayı ve cevizi koyup hepsini iyice karıştırın.
  • Ayrı bir kapta krem şanti ve sütü el mikseri yardımıyla krema kıvamına gelene kadar çırpın.
  • Kremayı diğer malzemelerin bulunduğu kaba alın ve her şey iç içe geçene kadar karıştırın.
  • İstediğiniz herhangi derin kabın tabanını ve yanlarını streçle kaplayın.
  • Hazırladığınız karışımı kalıba dökün ve üzerine de streçle kapatıp buzdolabına koyun. Naçizane önerim pastayı bir gece buzdolabında bekletmeniz:)
  • Buzdolabından çıkarttıktan sonra kalıbı ters çevirip çıkartın.
  • Üzerini süslemek tamamen sizin ellerinizde:) Ben üzeri için bu tatlıya çok yakıştığını düşündüğüm çikolata sos, hindistan cevizi ve antep fıstığı kullandım:)
Ve pastamız servis için hazır:)

Afiyet Olsun.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder