Hamuru İçin:
2 yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
2 bardak su
Aldığı kadar un (yaklaşık 1 kg)
İç Harcı İçin:
350 gr kıyma
2 soğan (orta büyüklükte)
Karabiber
Pul biber
Tuz
Üzeri İçin
Sarımsaklı Yoğurt
2 yemek kaşığı salça
2 yemek kaşığı domates sosu veya rendesi
1 çay bardağı su
Zeytin yağı
Nane
Pul biber
Üzeri İçin
Sarımsaklı Yoğurt
2 yemek kaşığı salça
2 yemek kaşığı domates sosu veya rendesi
1 çay bardağı su
Zeytin yağı
Nane
Pul biber
Yapılışı
Mantının yapımına ilk olarak iç harcını hazırlamakla başlayın. Kıymanın içine rendelediğiniz soğanları, karabiberi, pul biberi ve tuzu ekleyip karıştırın. Kıymalı harcımız hazır :)Daha sonra unu derin bir karıştırma kabına alın ve ortasında bir boşluk açın. Bu boşluğun içerisine yumurtaları kırın ve tuzu ekleyin. Bu aşamada tuz miktarını kendinize göre ayarlayabilirsiniz. Bu miktar bizim için idealdi:) Suyu da yavaş yavaş eklemeye başlayın ve sert bir hamur elde edene kadar unu ve yumurtaları iyice yoğurun. Hamuru 10-15 dakika kadar üstü kapalı bir şekilde dinlendirin. Dinlendirdiğiniz hamuru beş eşit parçaya bölün. Her bir hamur parçasını kalın olmayacak şekilde açın. Açtığınız hamurları kare olacak şekilde kesin ve her bir kare parçaya hazırladığınız kıymalı harçtan koyun. Hamurların dört köşesini bir araya getirip şekillendirin. Mantıları kaynayan suda 15-20 dakika kadar pişirin. Mantılar pişerken bir tavaya salçayı, domates sosunu, zeytin yağını ve suyu koyup yaklaşık 3-4 dakika kadar pişirin. Bu noktada eğer salçanız tuzlu değilse isterseniz tuz da ekleyebilirsiniz.

Servis tabağına aldığınız mantıların üzerine sarımsaklı yoğurdu, hazırladığınız salçalı domatesli sosu ve naneyi koyun. Mantınız yemeye hazır:) Afiyet olsun.
Biz bu şahane mantıyı arkadaşlarımla beraber güzel bir sohbet eşliğinde yaptık ve afiyetle yedik:) Ben 2 kocaman tabak yemiş olabilirim ama böyle alınan kaloriye can kurban:)
Tadı süper ötesi bu mantı tarifini paylaştığı için arkadaşımın annesine çok teşekkür ederim:)

Servis tabağına aldığınız mantıların üzerine sarımsaklı yoğurdu, hazırladığınız salçalı domatesli sosu ve naneyi koyun. Mantınız yemeye hazır:) Afiyet olsun.
Biz bu şahane mantıyı arkadaşlarımla beraber güzel bir sohbet eşliğinde yaptık ve afiyetle yedik:) Ben 2 kocaman tabak yemiş olabilirim ama böyle alınan kaloriye can kurban:)
Tadı süper ötesi bu mantı tarifini paylaştığı için arkadaşımın annesine çok teşekkür ederim:)
Enfes görünüyor ellerinize sağlık:)
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim:)
YanıtlaSilMüthiş gözüküyor yaa bayıldım. ����
YanıtlaSilTeşekkür ederim :)
Sil