23 Kasım 2016 Çarşamba

Kuru Üzümlü ve Yulaflı Kurabiye


Malzemeler

95 gr un

110 gr tereyağ

100 gr toz şeker

1 adet yumurta

125 gr yulaf 

50 gr kuru üzüm

40 gr damla çikolata

1/2 çay kaşığı karbonat

1 paket vanilin

Tereyağ ve yumurta oda sıcaklığında :)


Yapılışı

1. Genişçe bir kapta tereyağı ve toz şekeri krema kıvamına gelene kadar bir el mikseri yardımıyla çırpın.

2. Tereyağ ve toz şeker krema kıvamına geldikten sonra yumurtayı ekleyin ve hepsi karışana kadar çırpmaya devam edin.

3. Ayrı bir kapta unu, karbonatı ve vanilini bir çatal yardımıyla karıştırın ve diğer karışımın içine eleyerek ekleyin. Tüm malzemeler karışana kadar çırpın.

4. Yulafı, kuru üzümü ve damla çikolataları da ekleyin ve bir spatula yardımıyla karıştırın. Bu aşamada çok fazla karıştırmanıza gerek yok. Tüm malzemelerin iç içe geçmesi yeterli:)

5. Bir yemek kaşığı veya dondurma kaşığı yardımıyla hamurdan ceviz büyüklüğünde hamur parçaları alın ve tepsinin içine yerleştirin. Kurabiyeler pişerken yayılacakları için aralarında boşluk olmasına dikkat edin:)

6. 180 derece önceden ısıttığınız fırında 10-12 dakika kadar üzerileri hafif renk alana kadar pişirin.

Fırından çıkarttıktan sonra kurabiyeleri 10 dakika kadar dinlendirin ve kurabiyeler servise hazır:)


Afiyet Olsun:)









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder