Malzemeler
75 gr tereyağı (5 yemek kaşığı)
1 adet yumurta
100 gr pudra şekeri (10 yemek kaşığı)
1/2 çay kaşığı tuz
1 su bardağı damla çikolata
300 gr un (2 + 2/3 su bardağı)
1 paket kabartma tozu
1 paket şekerli vanilin
Tereyağı ve yumurta oda sıcaklığında
Kullandığım bardak 200 ml
Unu eklerken elemenizi tavsiye ederim :)
Yapılışı
Oda sıcaklığındaki tereyağını ve şekeri krema kıvamına gelene kadar bir el mikseri yardımıyla çırpın. İsterseniz pudra şekeri yerine toz şeker de kullanabilirsiniz:)
Yumurta ve tuzu da ekledikten sonra tüm malzemeler iç içe geçene kadar çırpma işlemine devam edin.
Ayrı bir kapta unu, kabartma tozunu ve şekerli vanilini bir çatal yardımıyla karıştırıp karışıma ekleyin. Tüm malzemeler karışana kadar çırpın. Bu noktada çok fazla karıştırmayın tüm malzemelerin tamamen karışması yeterli:)
Son olarak damla çikolataları ekleyip bir spatula ya da kaşık yardımıyla karıştırın.
Hazırladığınız hamuru bir streçe sarıp 20-30 dakika kadar buzdolabında bekletin.
Hamuru buzdolabından çıkarttıktan sonra üzerine bir streç daha koyun ve bir merdane yardımıyla yaklaşık 1 cm olacak şekilde açın.
Bir kurabiye kalıbıyla hamura şekil verin. İsterseniz bir çay bardağı yardımı ile de şekil verebilirsiniz.
Şekil verdiğiniz kurabiye hamurlarını yağlı kağıt koyduğunuz tepsiye alın ve önceden ısıtılmış 175 derece fırında 15 dakika pişirin.
Fırından çıkarttığınız kurabiyeleri ılınması için dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz:)
Servis aşamasında 1 paket bitter çikolatayı benmari usulü erittim ve kurabiyeleri çikolatalara batırıp üzerilerine Hindistan cevizi serptim.
Afiyet olsun:)
P.S: Kenarları hafif kıtır ortası yumuşacık bu kurabiyelerin en iyi arkadaşı süt:)
Bu tarif yemek.com adresindeki damla çikolatalı kurabiye tarifinden uyarlanmıştır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder